Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind – Filiala MediaSind TVR a sesizat pe 3 august 2020, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal – ANSDCP, reclamând decizia conducerii Societăţii Române de Televiziune de a face publice imagini din şedinţa Consiliului de Administraţie a instituţiei, ce a avut loc în data de 29 iulie 2020, se arată într-un comunicat de presă.

“Enervată de faptul că mai mulţi membri ai Consiliului de Administraţie i-au cerut demisia, preşedintele-director general al SRTV, Doina Gradea, a transmis public, prin Serviciul de Comunicare şi Protocol condus de fosta vedetă, Mircea Radu, un comunicat de presă la care erau anexate două fotografii din şedinţa CA, cu unii membri CA şi angajaţi ai instituţiei prezenţi în sală. Fără să ceară acordul membrilor CA de a face publice aceste imagini, Doina Gradea şi Mircea Radu au decis să publice un comunicat jenant pentru o instituţie publică de presă, la care au ataşat imagini în care apăreau două persoane care nu ar fi purtat mască”, precizează comunicatul.

Serviciul de comunicare al TVR avea obligaţia să informeze în mod echidistant opinia publică cu deciziile luate de către membrii CA din şedinţa acestui for şi nu să-i atace pe membrii CA doar pentru faptul că au cerut demisia şi revocarea şefei TVR.

MediaSind TVR a depus astăzi, o cerere în baza Legii nr.544/2001 pentru ca administraţia Gradea să răspundă la următoarele întrebări:

1.Cine din conducerea TVR a autorizat publicarea comunicatului de presă transmis de Serviciul Comunicare şi Protocol în data de 31.07.2020?

2. Cine, din conducerea TVR, a autorizat publicarea fotografiilor cu membrii CA?

3. Ce implicare a avut în acest caz compartimentul Informaţii clasificate condus de fostul col. Adrian Fulea? S-a cerut acordul STS pentru punerea la dispoziţie a acestor informaţii? Dacă da, prezentati raspunsul. Dacă nu, precizaţi de ce nu s-a cerut acest acord, având în vedere faptul că transmisiunea este asigurată de acest serviciu de informaţii.

4. Care au fost criteriile de angajare în SRTV şi apoi de numire a dlui. Mircea Radu în funcţia de consilier pe probleme de management al preşedintelui-director general şi de coordonator cu atribuţii de şef serviciu Comunicare şi Protocol al SRTV? A fost organizat concurs, aşa cum prevăd Legea nr. 41/1994 şi Codul Muncii? Alături de răspunsuri prezentaţi şi o copie după CV-ul acestuia.

MediaSind TVR, în funcţie de răspunsurile primite din partea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal – ANCDCP şi a conducerii TVR, va depune mai multe plângeri penale împotriva celor care au abuzat de funcţiile pe care le deţin şi au adus prejudicii angajaţilor TVR şi membrilor CA.