Jocul video “Grand Theft Auto V” a devenit cel mai profitabil titlu din istoria divertismentului, după ce a generat încasări de 6 miliarde de dolari, potrivit marketwatch.com, citat de Mediafax

Cu încasări de 6 miliarde de dolari, “Grand Theft Auto V” a reușit să depășească cu ușurință principalul său competitor în domeniu, “Call of Duty: Modern Warfare 3”, care a generat vânzări de 26,5 milioane de dolari, precum și filme cu mare succes în box office, precum “Star Wars” și “Gone with the wind”, care au avut câștiguri totale de 3 miliarde de dolari (ținând cont și de rata inflației).

De la lansarea sa, în 2013, “Grand Theft Auto V” a fost vândut în aproximativ 90 de milioane de copii.

În același timp, al doilea cel mai profitabil titlu al francizei, “Grand Theft Auto: San Andreas”, a vândut 27 de milioane de unități.

Analistul de media și divertisment Doug Creutz a declarat pentru Market Watch că niciun alt joc pentru consolă nu a fost vândut în atâtea unități.

“Jocurile video sunt o mai bună afacere decât filmele”, a declarat analistul KeyBanc Evan Wingren. Acesta a mai spus că jocurile video beneficiază și de faptul că au un conținut interactiv, care permite producătorilor să facă modificări și să își schimbe modelele de business în beneficiul jucătorilor și al companiilor.

În 2017, consumatorii au cheltuit 36 de miliarde de dolari pe jocuri video, în creștere cu 15% față de anul anterior, potrivit datelor furnizate de NPD Group. Pe de altă parte, box office-ul mondial a crescut cu doar 3%, având încasări record de 40 de miliarde de dolari.

Potrivit MarketWatch, “GTA V” este cel mai popular pe PlayStation 3, cu o treime dintre consumatori alegând consola lansată în urmă cu 12 ani, în timp ce utilizatorii de computere au generat doar 2,1% din încasări.

Seria de acțiune “Grand Theft Auto” este dezvoltată de Rockstar North (fostă DMA Design).

Jocul video “Grand Theft Auto V” a fost criticat pentru că include descrieri ale unor scene de tortură, conținut sexual, misogin, rasist și termeni ofensatori. În ciuda aspectelor controversate, jocul video s-a dovedit un succes global.

Good News