Iridex Group Plastic, parte a grupului Iridex – lider în tehnologii de mediu, construcții civile și industriale, anunță cele mai noi tehnologii în agricultură pregătite pentru implementarea conceptului de Smart Agriculture.
Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul irigațiilor, Iridex propune sistemele Irrimec, un producător de top la nivel mondial, pentru calitatea demonstrată în cei peste 40 de ani, alături de serviciile unice oferite de Iridex. Irrimec garantează calitatea produselor prin controlul minuțios al proiectelor, prin producția cu ajutorul echipamentelor robotizate, prin testarea de calitate a produselor puse în piață.
Iridex oferă ca servicii asistența gratuită pentru a alege cele mai potrivite soluții, precum și asistență la montaj, punere în funcțiune și service 24/7 prin specialiștii săi, garantând astfel fiabilitatea echipamentelor care au o durată de viață îndelungată. În plus, din anul 2016, Iridex oferă spre închiriere sisteme de irigații adaptate la condițiile de teren.
Tehnologiile de irigare au evoluat în sensul reducerii consumului de apă la plante (picurare, microaspersiune), al valorificării superioare a apei prin reducerea pierderilor, asocierii cu alte lucrări (fertilizare, erbicidare etc.) și utilizării altor surse de apă. Iridex propune o plajă largă de soluții de irigații adaptate condițiilor de mediu, specificului solului, precum și un raport bun preț/ calitate. Printre sistemele propuse de Iridex se numără atât cele de irigații liniear, precum și sistemele cu tambur și furtun.

Sistemul de irigații linear are o anvergură mare și este realizat dintr-un sistem format dintr-un cart pe 4 roți și tronsoane autopropulsate. Sistemul special de propulsie și aliniere permite instalației de irigat să opereze chiar pe terenuri dificile cu precizie mare și siguranță. Deplasarea între terenurile de irigat se poate realiza prin mijloace proprii.

Componentele provin în cea mai mare parte de la echipamentul de tip pivot, recunoscut pentru rezistența la toate solicitările ce ar putea să apară pe durata exploatării.
Sistemele cu tambur și furtun sunt instalații mobile, pe șasiu/ cărucior, deplasabile de-a lungul culturilor, în funcție de necesitate. Principalele avantaje ale acestor sisteme se numără ușurința în operare și faptul că terenul de irigat nu necesită lucrări de nivelare pentru ca sistemul să se poată deplasa. Un alt avantaj îl constituie gama largă de dimensiuni ale structurilor, care pot fi astfel adaptate nevoilor și suprafețelor de irigat, evitându-se risipa de apă și costurile nejustificate. Uneori, suprafețele care trebuie irigate au dimensiuni mai mici, cum este cazul grădinilor, spațiilor verzi sau al terenurilor de sport. Pentru aceste suprafețe, mai indicate sunt echipamentele ușoare din gamele RAIN SKY și MINI RAIN–ECO RAIN ST2. Folosirea acestor sisteme mici, special concepute pentru irigarea terenurilor sportive nu prea mari, a spaţiilor verzi și a grădinilor, este foarte simplificată. În ultimii ani, sistemele de irigare liniare și cele de tip pivot sunt în topul preferințelor fermierilor români.
Sistemele de irigații propuse de Iridex pot permite scheme flexibile și eficiente de aplicare a apei cu economii de până la 70%, economie de până la 50% a substanțelor chimice care se aplică în irigații, precum și un control în proporție de până la 95% al aplicării apei pe suprafața de irigat.
Echipa de specialiști Iridex furnizează suport pentru proiectarea, instalarea și întreținerea acestor sisteme de irigații. În funcție de sursele de apă și de debitele disponibile, clientului i se indică ce suprafață poate fi irigată din fiecare sursă, iar ținând cont de tipul de cultură cu necesitățile sale specifice și de proprietățile apei de irigare, se vor recomanda cele mai potrivite echipamente/ modele, cu un raport foarte bun preț/ calitate.
Detalii video: https://youtu.be/I1v2E6fTPpQ

Grupul IRRIMEC/OTECH, nume de referință și lider mondial în domeniul echipamentelor pentru irigații. este o prezență puternică în Europa încă din 1974, exportând în întreaga lume produse din fabricile sale amplasate în Italia și Franța. Specialist cu experiență în producerea tamburilor cu furtun și a sistemelor de pompare, IRRIMEC este capabil să acopere o vastă plajă de cerințe în domeniul irigațiilor. Gama de produse din portofoliul companiei a fost permanent extinsă astfel încât, în prezent, include și rampe cu deplasare laterală și pivoți, țevi de aluminiu, pompe verticale, pompe pentru ape uzate, sisteme de cuplare, sprinklere și sisteme subterane. Parteneriatul cu IRIDEX a fost întărit anul trecut, la AGRITECHNICA 2017 pentru a implementa și în România soluții inteligente pentru domeniul agricol.

Înfiinţat în urmă cu peste 25 de ani, Iridex Group are peste 700 de angajaţi şi o cifră de afaceri de circa 75 de milioane de euro. Cu acţionariat exclusiv românesc, grupul execută lucrări de infrastructură la cel mai înalt standard de calitate. Iridex Group distribuie produse necesare în lucrări de construcţii civile şi industriale în ţară şi străinătate, lucrări de îmbunătăţiri funciare, gestiunea integrată a deşeurilor, proiectare şi exploatare de depozite ecologice municipale pentru deşeuri nepericuloase. Iridex implementează proiecte de pionierat în diverse domenii: promovarea folosirii surselor de energie regenerabilă, instalaţii de producere de energie electrică din biogaz ş.a.

Sursa: Amos News