A vândut 45% din acțiuni

Omul de afaceri Ioan Tecar din Dej a ieșit din acționariatului grupului Pehart Teci, informează Mediafax.A vandut  45% din acțiuni către fondul de investiții Abris Capital Partners. Cu banii încasați vrea să înființeze o fabrică de prefabricate din beton și una de scutece.

Omul de afaceri Ioan Tecar a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că va rămâne consultant în cadrul Pehart Tec şi a dat asigurări angajaţilor că nu se va schimba nimic prin plecarea sa în activitatea celor două fabrici de hârtie din cadrul grupului.

„În urmă cu doi am vândut 55% din acţiunile grupului Pehart Tec, care are afaceri în domeniul hârtiei, către fondul de investiţii Abris Capital Partners, cu care am avut o foarte bună colaborare. Acum am prins o oportunitate, ei vroiau să plaseze nişte bani, mi-au făcut o ofertă motivantă, de câteva zeci de milioane de euro, astfel că am ieşit de tot din această afacere, după vânzarea către fond a celorltate 45% din acţiuni.

Eu voi rămâne, mai departe ca şi consultant, iar în ceea ce priveşte cele două fabrici de hârtie, de la Petreşti, judeţul Alba, şi de la Dej, judeţul Cluj, nu se va schimba nimic, activitatea va continua. Angajaţii să stea liniştiţi, fabricile merg foarte bine, se vor face mai departe investiţii”, a spus Tecar.

Potrivit acestuia, banii încasaţi de la Abris Capital Partners îi va redirecţiona spre alte afaceri în zona Dejului, intenţionând să înfiinţeze o fabrică de prefabricate din beton, ca o completare la firma de construcţii pe care o deţine, iar în interiorul acesteia va funcţiona şi una de fasonare, cu confecţii metalice, precum şi o altă fabrică, în premieră naţională, de scutece pentru copii, şerveţele umede şi produse de igienă pentru femei.

„În România nu se fac scutece, totul se importă, şi am identificat o astfel de nişă şi vreau să intru pe acest segment. Lucrările la fabrica de prefabricate vor începe în circa o lună şi jumătate, şi vreau să o pun în primăvara anului 2018 în funcţiune, iar cea de scutece va fi pusă în funcţiune la sfârşitul anului 2018 – începutul anului 2019”, a subliniat Ioan Tecar.

BERD şi omul de afaceri Ioan Tecar au înfiinţat în anul 2005 firma Pehart Tec