• Începând din acest an și până în 2030 trebuie luate măsuri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera

  • Producătorii, furnizorii de servicii în domeniul echipamentelor frigorifice și utilizatorii acestora se vor întâlni la București în cadrul unui eveniment maraton de trei zile

Uniunea Europeană a luat măsuri pentru protejarea climei și reducerea gazelor cu efect de seră astfel încât pănă în 2030 să se reducă emisiile de gaze cu effect de sera cu două treimi față de nivelurile din 2014. În septembrie anul trecut, a fost adoptat amendamentul Kigali la Protocolul de la Montreal, prin care se va trece la o nouă etapă de reducere globală a gazelor cu efect de seră puternice (hidrofluorocarburilor-HFC). Ca urmare a noilor modificari, care au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019, toate guvernele și industriile relevante vor trebui să ia deja măsuri pentru a se asigura că se utilizează cele mai multe variante ecologice.

În acest context, agenții frigorifici naturali au redevenit un punct de mare interes în industrie. În România, procesul de trecere la agenți naturali este în plină desfășurare, iar noile tehnologii precum și perfecționarea celor existente vor determina proiectarea instalațiilor de frig pe noi principii, adaptate noilor cerințe de protecție a mediului înconjurător.

Toate noutățile din domeniu vor fi prezentate în cadrul evenimentului Agenți Frigorifici Naturali desfășurat la București în perioada 28-30 martie 2019, în cadrul căruia vor fi prezenți fabricanți renumiți din industria frigorifică. Vor avea loc sesiuni de prezentari în care vor fi evidențiate avantajele utilizării agenților naturali: R290 -propan, R717 – amoniac, R744 – CO2 și a componentelor: compresoare, vaporizatoare, valve, elemente de control, principii de proiectare și utilizare, dar și elemente de siguranta. În paralel, vor fi expuse cele mai noi produse comercializate de către producătorii prezenți la eveniment.

În ultima zi a evenimentului, participanții vor avea ocazia să se întâlnească, în cadrul unui training pentru aplicații practice privind abordarea instalațiilor cu agenții naturali, cu Per Skaerbaek Nielsen, inginer cu o experiență practică de peste 30 ani în domeniu și totodată cel mai cunoscut specialist în practicile de utilizare a agenților frigorifici naturali.

Așadar, participanții la acest eveniment vor avea acces la informații de ultima oră și vor avea oportunitatea de a pune bazele unor viitoare parteneriate de afaceri.

Evenimentul este organizat de AB Tehnic Profesional(www.abtehnic.ro)  și Frigo Consult Tehnic (www.ab-frigoconsult.ro) , iar detalii și alte informații pot fi găsite accesând http://www.abtehnic.ro/eveniment/ sau site eveniment https://www.naturalrefrigerants.ro/