Ajutorul de stat de care beneficiază, în acest an, agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost majorat cu 116,968 milioane lei, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptată miercuri.

”Guvernul a modificat suma alocată pentru plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, în anul 2017, de la 436,925 milioane lei, la 553,893 milioane lei pentru a se asigura resursele financiare necesare pentru plata ajutorului de stat. Sprijinul constă în aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare”, se arată într-un comunicat de presă.

Fondurile vor fi asigurate de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

”Este cea de-a doua majorare din acest an. Suma alocată acestei scheme de sprijin a fost inițial în valoare de 349,4 milioane lei, suma fiind ulterior majorată la 436,9 milioane lei”, se mai arată în comunicatul Executivului.

sursa: mediafax.ro