sursa: facebook
Actorul George Clooney și soția sa, avocata pentru drepturile omului Amal Clooney, au donat 500.000 de dolari mișcării March for Our Lives, creată după atacul armat comis într-un liceu din statul Florida, pe 14 februarie, soldat cu moartea a 17 persoane, informează huffingtonpost.com.

“Amal și cu mine ne simțim extrem de inspirați de curajul și elocvența acestor tineri și tinere de la Liceul Stoneman”, a explicat George Clooney într-un comunicat, publicat marți de site-ul specializat în știri din domeniul cinematografiei Deadline.

“Familia noastră va fi prezentă pe 24 martie alături de această incredibilă generație de tineri din toată țara și, în numele copiilor noștri, Ella și Alexander, vom dona 500.000 de dolari pentru a ajuta acest eveniment revoluționar. Viața copiilor noștri depinde de el”, a mai spus actorul.

Ulterior, vedeta de televiziune Oprah Winfrey, inspirată fiind de donația cuplului Clooney, a anunțat că va dona și ea 500.000 de dolari acestei inițiative.

Un marș va avea loc pe 24 martie în capitala americană, Washington, pentru a susține lupta împotriva proliferării armelor și a crimelor în masă din SUA. Demonstrația este organizată de tinerii de la liceul Marjory Stoneman Douglas.

Vedete precum Lady Gaga, Zendaya și Justin Bieber și-au exprimat sprijinul pentru acest marș pe rețelele de socializare, unele dintre acestea vorbind direct cu supraviețuitori ai atacului armat.

Soții Clooney nu se află la prima inițiativă de acest gen: anul trecut, ei au donat 1 milion de dolari Southern Poverty Law Center, o organizație non-profit care se luptă pentru protejarea drepturilor civile și combaterea discriminării.