Mark Wahlberg a fost numit cel mai bine plătit actor din lume

Mark Wahlberg a fost numit cel mai bine plătit actor din lume  spun cei de la revista Forbes, care întocmeşte un clasament anual, artistul câştigând 68 de milioane de dolari în 2017. Topul publicat marţi demonstrează o diferenţă considerabilă între salariile bărbaţilor şi femeilor vedete la Hollywood, informează News.ro.

Mark Wahlberg, în vârstă de 46 de ani, a câştigat o sumă estimată la 68 de milioane de dolari în 2017, datorită încasărilor din filmele “Daddy’s Home 2” şi “Transformers: Ultimul cavaler/ Transformers: The Last Knight”.

Fostul rapper, devenit actor, l-a surclasat pe liderul topului de anul trecut, Dwayne “The Rock” Johnson, care se situează în acest an pe locul al doilea, cu încasări de 65 de milioane de dolari.

Forbes a estimat încasările, înainte de a fi percepute taxe, provenite din filme, televiziune şi contracte de publicitate.

Diferenţa salarială bazată pe gen existentă la Hollywood

Clasamentul publicat de revista Forbes a demonstrat din nou diferenţa salarială bazată pe gen existentă la Hollywood.

Săptămâna trecută, revista Forbes a publicat clasamentul celor mai bine plătite actriţe din 2017, condus de Emma Stone, recompensată cu Oscar pentru rolul din “La La Land”. Artista a încasat o sumă estimată la 26 de milioane de dolari în 2017.

Potrivit Forbes, primii 10 artişti cu cele mai mari salarii la Hollywood au câştigat împreună 488,5 milioane de dolari, înainte de a fi percepute taxe, în perioada iunie 2016 – iunie 2017, de aproape trei ori mai mult decât au câştigat împreună primele 10 artiste din clasament, ale căror încasări însumate ajung la 172,5 milioane de dolari.

Diferenţa salarială a fost pusă de Forbes pe seama predominării filmelor cu supereroi şi celor de acţiune între peliculele de succes, care au încasări mari în box office pentru studiourile de la Hollywood. Aceste filme tind să aibă mai puţine roluri principale interpretate de femei.

Topul  celor mai bine plătiţi actori din 2017

Topul cinci al celor mai bine plătiţi actori din 2017 este completat de Vin Diesel, cu 54,5 milioane de dolari, Adam Sandler, cu 50,5 milioane de dolari, şi Jackie Chan, cu 49 de milioane de dolari.

Trei dintre cele mai mari vedete de la Bollywood, se află, de asemenea, în clasamentul Forbes, ocupând locurile 8, 9 şi 10 –  Shah Rukh Khan (38 milioane de dolari), Salman Khan (37 milioane de dolari) şi Akshay Kumar (35,5 milioane de dolari).

Johnny Depp, care s-a situat de-a lungul mai multor ani în top cinci al celor mai bine plătiţi actori, nu s-a situat în top 20 în acest an. În prezent, actorul este implicat într-un proces cu foştii săi manageri, care au oferit detalii în privinţa cheltuielilor exagerate ale artistului.

În decembrie, înainte de premiera filmului “Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar/ Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”, din luna mai, Johnny Depp a ocupat primul loc în topul Forbes al vedetelor plătite exagerat la Hollywood în anul 2016, pentru al doilea an consecutiv, filmele în care a apărut, “Alice În Ţara Oglinzilor/ Alice Through the Looking Glass” şi “Mortdecai” nereuşind să aibă încasări mari în box office.