Fondul Proprietatea (FP) anunță, într-un comunicat transmis Bursei de Valori București, vânzarea a 1,454 miliarde de acțiuni existente în OMV Petrom SA printr-o „ofertă de plasament privat accelerat”.

Vânzarea este propusă „unor investitori calificați și/sau anumitor alți investitori fără a depăși 150 de persoane fizice sau juridice într-un stat membru (UE –n.n.), altele decât investitori calificați (toate in înțelesul paragrafelor 2(a) si 2(b) ale Articolului 3 din Directiva privind Prospectul”, se arată în comunicat.

FP precizează că, întrucât prețul acțiunilor a fost stabilit la 0,2750 lei/acțiune, veniturile brute rezultate din Tranzacție se ridică la 399,85 milioane de lei, dar Petrom nu va încasa nicio sumă de bani ca urmare a tranzacției.

„Sub rezerva decontării cu succes a tranzacției, participația rămasă a Fondului în Petrom este de 9,9985% din capitalul social al acesteia”, mai arată FP.

Goldman Sachs International, WOOD & Company Financial Services și Banca Comercială Română SA au acționat în calitate de Joint Bookrunners ai tranzacției.