Incepe Caravana Meseriilor din domeniul automotive pentru informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Caravana va ajunge la Iasi, pe 18 si 21 mai, la Palas Mall, la Vaslui, pe  22 mai, la Centrul județean de resurse educaționale, la Râșnov pe 24 mai, la Școala nr. 2 Peter Thal si la Brașov, pe 25 mai, la Coresi Mall, Brașov. In cadrul întâlnirilor cu elevii si parintii vor avea loc discuții despre locurile de muncă moderne care vor putea fi ocupate la finalizarea școlarizării.

Specificul CARAVANEI este că aceasta va beneficia de stații de lucru mobile, puse la dispoziție de companiile-partenere, astfel încât elevii vor putea testa ce înseamnă să fii, de exemplu, operator la mașini cu comandă numerică (CNC), sudor sau electronist.

Caravana Meseriilor din domeniul automotive este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), alături de firmele din Parteneriatul Auto Român: Adient, Bosch, Dacia-Group Renault, Delphi, Ford, Pirelli, Schaeffler şi Star Transmission, împreună cu Asociaţia firmelor din Braşov DWK Fit4Future şi Asociaţia Româno-Germană de formare profesională în sistem dual Sibiu, cu susţinerea ACAROM (Asociaţia Constructorilor de automobile din România), CNDIPT (Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional şi Tehnic), Nuarb Training Academy şi Universitatea Transilvania din Braşov.