Bucharest Gaming Week, evenimentul care aduce împreună pasionații de eSports, gamerii dedicați și cei mai importanți dezvoltatori de jocuri din România, are loc în perioada 23 — 28 ianuarie 2018. Evenimentul organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB are misiunea de aduce împreună comunitatea de gaming, producători renumiți de dispozitive destinate gamingului și jocurile momentului.

În weekendul 27 — 28 ianuarie toți iubitorii de jocuri online sunt așteptați la evenimentul central la Romexpo unde vor putea viziona momente speciale și vor putea juca cele mai în vogă jocuri. Atracțiile principale sunt finalele Esport (ESL) Southeast Europe Championship pentru popularele jocuri Counter Strike: Global Offensive, League of Legends și Hearthstone și Finala Sezonului 3 al Turneului Național de League of Legends.

În cadrul evenimentului principal, la Romexpo, vor fi organizate două puncte de interes, unul de esports, unde se vor desfășura finalele turneelor și cel de-al doilea, de entertainment, unde comunitatea de gaming va putea interacționa cu youtuberi cunoscuți precum Ovidiu ‘Ovvy’ Pătrașcu, Alexandru ‘Colo’ Bălan, Ihatepink și câțiva invitați surpriză.

Vizitatorii se vor putea bucura de o multitudine de activități și competiții care vor avea ca punct central unele dintre cele mai populare jocuri printre care CS:GO, Hearthstone, PlayerUnknown’s Battleground, FIFA 18, Gran Turismo Sport, Guitar Hero și multe altele.

Pe lângă turneele dedicate profesioniștilor, Bucharest Gaming Week oferă în cadrul evenimentului central experiențe cât mai variate gamerilor de toate vârstele: turnee pentru amatori, concursuri, sesiuni hands-on cu cele mai noi jocuri video și ultimele gadget-uri.

De asemenea, Bucharest Gaming Week înseamnă o multitudine de activități printre care întâlniri cu cei mai populari streameri și vloggeri din România, experiențe inedite în Virtual Reality (VR) și mobile games, competiții ale partenerilor care scriu istoria gaming-ului și multe altele. Evenimentul va aduna cele mai bune echipe de sport electronic din regiune dar și companii de IT și studiouri de jocuri video care își desfășoară activitățile specifice în București. Bucharest Gaming Week se dorește a fi un festival dedicat pasionaților de jocuri video, sporturi electronice și echipamente aferente acestor activități.

Biletele sunt disponibile pe site-urile arcub.ro, bilet.ro și casa de bilete ARCUB (Str. Lipscani 84—90) la preț de 35 lei (abonament) și respectiv 25 lei, iar lista evenimentelor din cadrul Bucharest Gaming Week va fi dezvăluită treptat pe site-ul bucharestgamingweek.ro, arcub.ro precum și pe pagina de Facebook a evenimentului.