Campania „ARTĂ = UMANITATE” reprezintă un demers umanitar prin care cadrele didactice şi studenţii Facultăţii de Arte, alături de toţi constănţenii iubitori de frumos, se implică în lupta împotriva COVID-19, sprijinind două mari unităţi sanitare din judeţul nostru, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa „Sf. Apostol Andrei” şi Spitalul Militar de Urgenţă Constanţa.

Campania va fi lansată vineri, 08 mai, la ora 19:00, în mediul online şi se va încheia vineri, 22 mai, la ora 19:00.

27 de lucrări donate de profesorii și studenții Facultății de Arte vor fi prezentate în cadrul unei expoziții cu vânzare online, unde acestea pot fi cumpărate la preţurile propuse sau cu sume mai mari. Banii vor fi viraţi în contul Fundaţiei Metamorphosis a Universităţii „Ovidius” din Constanţa şi, de acolo, direcţionaţi către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa „Sf. Apostol Andrei” şi către Spitalul Militar de Urgenţă Constanţa.

Potrivit organizatorilor, campania „ARTĂ = UMANITATE” este expresia unei dorinţe de a ne implica, de a sta acasă, respectând prevederile stării de urgenţă, dar de a călători în spirit, şi, alături de colegi, amici, cunoştinţe şi necunoscuţi care, poate, ne vor deveni prieteni, de a-i ajuta pe cei care îşi riscă vieţile în spitalele din Constanţa. Mulţumim tuturor celor care fac asta şi vă promitem că #stamacasa!.