Chiar dacă ne aflăm în mijlocul vacanţei de vară, 200 de liceeni din întreaga ţară au spus prezent unui proiect educativ inedit, dezvoltat de către Universitatea Politehnică din Bucureşti, după cum transmite într-un comunicat de presă.

Prima Conferinţă Naţională, dedicată elevilor din liceele româneşti, se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 19-24 august. Acestora li se vor alătura şi 50 de studenţi ai UPB şi împreună vor încerca să depăşească etapele unui adevărat Extemporal la Inginerie.

Astfel, catalogul Conferinţei Naţionale pentru elevi şi studenţi 2018 va fi strigat pentru prima oară în dimineaţa zilei de 19 august, iar pentru o săptămână, cei 200 de elevi vor lua parte la o serie largă de activităţi social-educative, menite să fie un preambul al unei posibile integrări în mediul universitar din cadrul Politehnica din Bucureşti. Printre aceste activităţi se numără vizitarea de către elevi a campusului universitar, a facultăţilor UPB şi a centrelor de cercetare, experimentarea vieţii de student prin participarea la cursuri şi laboratoare, la conferinţe tematice, dezbateri şi training-uri menite să contribuie atât la dezvoltarea lor personală, cât şi profesională. Nu vor lipsi nici serile de teatru şi film, dar nici seara petrecerii de rămas bun.

La rândul lor, cei 50 de studenţi ai Universităţii Politehnica din Bucureşti, care au ales să participe la acest proiect, vor oferi sprijin în derularea tuturor activităţilor integrate în acest amplu program motivaţional. Mai mult, studenţii le vor împărtăşi elevilor propriile impresii despre viaţa de student la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi vor participa la training-uri speciale axate pe dezvoltarea personală şi profesională.

“La împlinirea a două secole de existenţă a Universităţii Politehnica din Bucureşti, ne-am propus să introducem între activităţile noastre iniţiative care să arate – atât studenţilor noştri, cât şi tinerilor liceeni – valorile şi experienţele care pot fi trăite în cadrul comunităţii noastre academice, Conferinţa Naţională pentru elevi şi studenţi 2018 fiind o astfel de iniţiativă” a declarat Mihnea Costoiu, Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Acesta a adăugat că “sperăm să putem oferi celor peste 200 de liceeni, un mic fragment din ceea ce înseamnă viaţa de student – cu provocările, plăcerile şi întâmplările memorabile pe care le presupune studenţia. Vom introduce elevii de liceu în atmosfera ingineriei şi a ceea ce înseamnă să soluţionezi probleme pentru binele comun al societăţii. Credem că va fi o experienţă de neuitat pentru cei care vor participa şi un exemplu elocvent pentru cei care vor să urmeze studii şi o carieră în domenii tehnice”.

Este de menţionat faptul că înscrierea liceenilor, precum şi a celor 50 de studenţi, la Conferinţa Naţională pentru elevi şi studenţi 2018 s-a realizat pe baza completării unor formulare on-line ce au fost deschise pe site-ul instituţiei de învăţământ superior, la mijlocul lunii iulie.

Proiectul se va derula în campusul universitar Regie din Bucureşti, în perioada 19-24 august. De asemenea, precizăm faptul că toate costurile aferente cazării şi mesei tuturor participanţilor la Conferinţa Naţională pentru elevi şi studenţi 2018 sunt asigurate de către organizator.