Elcomex IEA, liderul pieţei locale de servicii si soluţii pentru centrale nucleare, se îndreaptă spre ieşirea din insolvenţă, după ce a câştigat contracte în valoare de peste 80 milioane lei şi a achitat, în primul trimestru al planului de reorganizare, peste 45% din datoriile istorice cuprinse în programul de plăţi, a anunţat miercuri PwC România, administratorul judiciar al companiei.

”În ultimele luni, compania a adjudecat, în cadrul procedurilor de achiziţie publică, contractele de servicii de mentenanţă pentru centrala nuclearoelectrică Cernavodă (CNE) aferente perioadei 2019-2023. Acestea, coroborate cu măsurile de restructurare implementate asigură îndeplinirea cu succes a planului de reorganizare şi ieşirea din insolvenţă”, a declarat Cristian Gavril, Head of Business Recovery Services, PwC România, administratorul judiciar al companiei.

După intrarea în insolvenţă, în data de 7 aprilie 2017, departamentul de restructurare al PwC, cu sprijinul reprezentanţilor societăţii, a implementat măsuri de redresare care au presuspus recuperarea creanţelor, restructurarea personalului, denunţarea contractelor păguboase şi rentabilizarea operaţională.

”Toate acestea au condus la stoparea pierderilor înregistrate în ultimii doi ani şi trecerea pe profit începând cu anul 2018”, spun reprezentanţii PwC România.

Elcomex IEA a încheiat anul 2018 cu venituri din exploatare de 32 milioane lei, un profit net de peste un milion lei şi un număr de 280 de angajaţi.

Planul de reorganizare, întocmit şi depus împreună cu PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services SPRL, în calitate de Administrator Judiciar, a fost aprobat de către Creditori în data de 20 martie 2019 şi confirmat de către Judecătorul Sindic în data de 19 aprilie 2019.

Cu o istorie de peste 25 de ani, Elcomex IEA este o companie cu capital integral românesc, fiind una dintre cele mai importante societăţi din domeniul lucrărilor si serviciilor de instalaţii electrice.

sursa: news.ro