Miercuri 11 iulie, de la ora 19.30, pe scena Ateneului Român, ansamblul Violoncellissimo creat şi condus de profesorul şi violoncelistul Marin Cazacu va deschide ediţia a VII-a a Festivalului Internaţional Vara Magică într-o variantă super-extinsă compusă din nu mai puţin de 100 de violoncelişti din toate colţurile ţării, după cum se arată într-un comunicat de presă.

Concertul, care va fi condus de dirijorul Cristian Mandeal, reprezintă modul în care şcoala românească de violoncel celebrează Centenarul României, violoncelişti din toată România şi de toate vârstele aducând un omagiu peste timp generaţiilor de iluştri profesori care i-au format din punct de vedere profesional.

Programul va fi spectaculos, cuprinzând aranjamente surprinzătoare pentru instrumentul considerat a fi cel mai apropiat de vocea umană. Cristian Mandeal, dirijorul român cu cea mai largă recunoaştere internaţională, va oferi versiuni în premieră ale acestui nou repertoriu, alături de prietenii săi, membrii ansamblului Violoncellissimo.

Adevărată atracţie artistică, Violoncellissimo, ansamblu compus din muzicieni care au deja în spate mari succese pe scenele lumii, acum în formulă de orchestră, va uimi şi de această dată publicul cu noi piese, de la Bolero-ul de Ravel la Bachianas Braseileras de Villa Lobos, sau Carmina Burana de Carl Orff, într-un eveniment artistic unic, de neratat!