Cu ocazia aniversării a 160 de ani de când, cu ingeniozitate și pricepere, muntenii și moldovenii au pus bazele României moderne prin Unirea Principatelor, proiectul Repatriot  va reveni, pentru a treia oară, la Focșani pe 24 ianuarie, cu o nouă conferință – „Vrancea, Inima României”. Evenimentul va avea loc la Colegiul Național Unirea și va începe la ora 11.

Conferința extraordinară RePatriot va reuni români de pretutindeni, oameni de afaceri, elevi, studenți și profesori și va onora astfel înaintașii care, în doar șapte ani, sub Cuza, au șters granița de pe Milcov, au unificat administrațiile și parlamentele celor două Principate, au adoptat o Constituție modernă, au făcut reforme fundamentale și au pus România pe harta Europei în ciuda reticențelor sau chiar opoziției imperiilor de atunci.

Cu sprijinul Colegiului Național Unirea, gazda evenimentului de joi de la Focșani, organizatorii – Fundația Romanian Business Leaders (RBL) prin RePatriot și Vreau să fiu Antreprenor (Insights) – vor transmite și un mesaj concret și actual de implicare, prin exemplul personal, pentru a construi o Românie mai bună, pe măsura realizărilor înaintașilor. Cu această ocazie vor fi anunțate și rezultatele concursului de prezentări și proiecte pentru elevii și studenții români de pretutindeni. Temele concursului  de anul acesta au fost: De ce iubim România, Românii de pretutindeni, Antreprenoriatul, Educația, Basarabia, Buna Guvernare, Inovație și Dezvoltare. Vor fi acordate  premii și vor fi prezentate 5 proiecte reprezentative. Este al doilea an când RePatriot stimulează competiția, performanța și patriotismul tinerilor la Focșani prin implicarea directă a vrâncenilor. Premiile vor fi oferite de:

Felix Pătrășcanu – co-fondatorul FAN Courier, absolvent al liceului Unirea, născut la Fitionești – va oferi un premiu special – un weekend în Poiana Brașov, chiar la vila personală.

Emil Munteanu – antreprenor în ITC, membru RePatriot și om de afaceri cu părinți din Vrancea – va oferi un sejur de două zile la una din cele mai frumoase pensiuni din țară, Atra Doftana, pe care a fondat-o.

Felix Tătaru, vrânceanul din Movilița care a cucerit lumea publicității și a fost președinte al asociației mondiale de advertising, va oferi un internship la GMP Grup și va promova cele mai bune lucrări la Radio Itsy Bitsy.

Nicolae Vasile Lupșa, om de afaceri român repatriat recent din Spania, fondator Smart Shop GSM din Bistrița, va trimite o tabletă AllView.

Marius Bostan, om de afaceri născut la Ruginești – Vrancea, absolvent al Liceului Alexandru Ioan Cuza va oferi o tabletă Kindle și cărți despre antreprenoriat.

Mai multe cărți și alte premii vor fi oferite de Echipa RePatriot, Romanian Business Leaders și Books Express.

Până acum au confirmat prezența la eveniment: Felix Pătrășcanu – managing partner FAN Courier, Felix Tătaru – Fondator GMP Group, Nicuța Enache – Fondator Osteria Ciao Niki, Mirabela Miron – Inițiator RestartHome, Mihai Dohotar – Antreprenor în Grecia și România, Dumitru Fodor – General Manager Vetro Solutions, Feliciu Paraschiv – Director Paco Supermarkets, Andra Giucă – Fondator Voss Review, Liviu Macovei – director Contliv, Liviu Bostan – Consilier Județean, Costel Buliman – Cofondator Nanotech Paint și reprezentant Confimpreze NordoVest Italia, Doru Simiz – Manager Pandora Prod Focșani, Andrada Ioniță – Community Officer Repatriot, Gabriel Aftenie – Fondator – Babylon Consult, Nicu Știrbeț – Cofondator Eco-Village Văleni din Republica Moldova și Marius Bostan – Antreprenor, co-fondator FNTM și inițiator RePatriot și alți oameni de afaceri.

Înscrierea la eveniment se face pe repatriot.ro/conferinta-focsani

RePatriot este un proiect care conectează românii de pretutindeni cu Țara, inițiat în februarie 2015, la Summitul RBL, de peste 30 de lideri din business-ul românesc, antreprenori și executivi de top, la propunerea făcută de Marius Bostan. Participarea la proiect se face pe bază de voluntariat cu scopul de a oferi inspirație și consiliere românilor plecați care vor să revină în România, pentru acces rapid la oportunitățile de acasă. Proiectul se adresează în același timp și românilor care sunt de mult timp în străinătate și doresc să rămână acolo, dar sunt interesați să pornească o afacere și să fructifice oportunități în țară, transferând în România bunele practici dobândite în țara adoptivă. Proiectul este finanțat exclusiv privat și nu primește bani de la Statul Român sau Uniunea Europeană.Pentru mai multe detalii pe www.repatriot.ro.

Fundația Romanian Business Leaders RBL este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care asigură o platformă de acțiune și implicare socială pentru liderii din mediul privat. Misiunea RBLS este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii. Oamenii din comunitatea RBL trăiesc ghidați de valori comune. La bază este încrederea în România și acțiunea este cea care concretizează toată energia și bunele noastre intenții. Mai multe detalii pe www.rbls.ro.