Marginalizarea nu-i o fatalitate, iar sărăcia nu trebuie să fie un destin.

Experții proiectului MICESA vă pot demonstra toate acestea. Vă invităm în acest sens la Conferința de joi, 7 iunie 2018, din Alba Iulia, dedicată promovării antreprenoriatului în trei comunități marginalizate din municipiu. Derulat de Municipiul Alba Iulia în zone din comunitățile „Goldiş”, „Pâclişa” și „Chicago“, proiectul MICESA oferă ajutor țintit, concret, pentru educaţie, servicii medicale şi sociale, formare profesională, piața muncii, reglementarea documentelor și îmbunătăţirea condiţiilor de locuit pentru mai bine de 600 de persoane defavorizate.

Dar cel mai bun antidot la marginalizare și cea mai bună pavăză contra sărăciei sunt bunăstarea, dinamismul social, încrederea de sine aduse de economia de piață. Fiind un proiect cu servicii integrate, MICESA nu se limitează la asistența firească furnizată celor defavorizați, ci vizează și dezvoltarea culturii antreprenoriale în astfel de zone.
40 de persoane din cele trei comunități vor participa și la cursurile gratuite de antreprenoriat special concepute de Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM.

Vor fi încurajate să-și deschidă propriile afaceri. Vor primi consultanță să-și realizeze planurile de afaceri, din partea partenerilor componentei antreprenoriale: FNTM, DAD EXPERISE și FUNDAȚIA PAEM ALBA. Vor intra cu aceste planuri de afaceri într-un concurs în urma căruia vor fi selectate 15 idei de noi afaceri a căror implementare va fi susținută cu 15 granturi de până la 25.000 euro. Pe scurt, aceasta este componenta antreprenorială derulată în cadrul proiectului „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunitățile marginalizate din Municipiul Alba Iulia – MICESA“.

Sigur, pare o poveste ideală. Dar o vom pune în practică prin MICESA. Provocările sunt făcute pentru a fi transformate în oportunități, iar în Alba-Iulia nu sunt puțini aceia care au știut să transforme dificultăți în povești de succes care au produs bunăstare ori au dat speranță acolo unde nu era loc de așa ceva.

O parte dintre poveștile de succes le veți cunoaște joi, 7 iunie 2018, când ne dorim să fiți alături de noi la Conferința din Alba Iulia, să înfrângem pesimismul sau dependența din comunitățile marginalizate promovând antreprenoriatul împotriva resemnării.

Evenimentul poate fi consultat și în secțiunea dedicată evenimentelor de pe pagina de Facebook FNTM https://www.facebook.com/events/178744886171909/.

Înscrierile se pot realiza deja la expertul FNTM Claudia Pilat, prin transmiterea confirmării de participare, cu datele dumneavoastră, la claudia.pilat@fntm.ro.