În perioada 26 – 27 octombrie 2018, la Centrul de conferinte Summit din Chișinău, se va organiza un spațiu de dezbateri și conectare trans-frontalieră denumit generic Smart City & Market Places.

Evenimentul este organizat de Societatea Liberală și Institutul de Studii Populare din România, Fundația Wilfried Martens Centre for European Studies cu sediul la Bruxelles și Fundația Hanns Seidel din Republica Moldova în parteneriat cu Institutul pentru dezvoltare și initiativă socială – IDIS Viitorul din Republica Moldova, Fundația Națională a Tinerilor Manageri și Platforma pentru Educație Competitivă din România. Partenerul media al evenimentului este publicația www.goodnews.info.ro.

Evenimentul este dedicat administrației publice locale și mediului de afaceri. Se va discuta pe larg despre smart city pentru ca participanții să înțeleagă cât de accesibil poate fi acest concept dacă ne dorim cu adevărat să îl implementăm în orașele noastre. Vom prezenta surse de finanțare nerambursabile care pot fi utilizate atât pentru proiectele de smart city, cât și pentru alte initiative comerciale sau sociale. Un timp generos va fi alocat managerilor de companii din România și Republica Moldova care doresc să își extindă piața de desfacere peste granița dintre cele două state și chiar în alte state ale Uniunii Europene.

Sursa: comunicat de presa Societatea Liberala