Romanii vor avea anul acesta 14 zile libere, decise prin lege, dintre care doar trei in weekend, la care s-ar putea adauga alte cateva pentru bugetari, prin decizii ale Executivului, daca va considera ca este cazul pentru a face o ”punte”, pentru ca acestia sa aiba posibilitatea unor minivacante.

Potrivit legilor in vigoare, au fost declarate ca fiind libere 14 zile. Astfel, zilele libere in 2018 sunt:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou

24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Romane

8 aprilie 2018 (duminica), 9 aprilie (luni) — Pastele

1 mai — Ziua Muncii

27 mai (duminica), 28 mai (luni) — Rusalii

1 iunie – Ziua Copilului

15 august — Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie — Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei

1 decembrie (sambata)— Ziua Nationala a Romaniei

25 decembrie, 26 decembrie — Craciunul.

Totodata, Guvernul ar mai putea decide declararea unor zile libere, astfel incat sa se faca legatura intre zilele nelucratoare de weekend si zilele declarate libere prin lege. Acest lucru s-ar putea decide pentru declararea ca zile libere pentru 30 aprilie, pentru a face legatura intre weekend si ziua de 1 mai (marti), dar si pentru 24 decembrie, prima zi de Craciun fiind marti. In cursul anului 2017 Executivul a decis acest lucru de mai multe ori, respectiv pentru zilele de 23 ianuarie, 2 iunie si 2 decembrie.

Romanii ar mai putea beneficia prin lege de o noua zi libera. Un proiect de lege redactat in acest sens prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sarbatoare legala, nelucratoare. Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri inaintea Pastelui si, astfel, ultima vineri din Postul Mare.

sursa: mediafax.ro