Cand piata de profil ofera atat de multe variante eficiente pentru a  achizitiona calculatoare second hand, investitia intr-un calculator nou uneori nu mai este justificata. Exista site-uri dedicate care vand dispozitive second-hand mult mai ieftine si la fel de puternice precum cele noi. Cu toate acestea, este cu adevarat o idee buna de a evita calitatea unui computer nou pentru costurile reduse ale dispozitivelor second-hand? In mod cert, raspunsul este afirmativ, pentru ca in discutie nu intra doar pretul.

Avantajele obtinute prin achizitia de calculatoare second hand

Primul avantaj care sustine achizitionare unor computere si monitoare second hand consta in pret. Este o certitudine ca prin achizitia SH se poate obtine un profit de pana la 50%. Mai mult de atat, optiunile de pe piata second hand sunt numeroase, un calculator putand fi ales in functie de marca, design sau performanta.

Atat pentru utilizarea acasa, cat si la birou, un dispozitiv second-hand pare a fi ideal.

De regula, pentru echipamente second hand opteaza cei care au bugete rastranse si cei care le cunosc avantajele, dincolo de pret. 

Inainte de a se cumpara un computer second hand este important sa se cantareasca avantajele si dezavantajele – ce poate fi interesant pentru unii, nu este neaparat interesant pentru altii. Din lista de argumente pro pentru achizitionarea unui computer SH nu lipsesc urmatoarele aspecte:

  • posibilitatea de a gasi un computer puternic la un pret mic
  • un computer SH este deja configurat si gata de utilizare
  • cel mai adesea computerul va fi vandut cu multe accesorii
  • posibilitatea de a achizitiona calculatoare second-hand reconditionate si in garantie

In ceea ce priveste dezavantajele achizitiei, pot sa constea in urmatoarele aspecte:

  • cei care fac achizitiile trebuie sa aiba cunostinte IT pentru a putea evalua performanta computerului pe care doresc sa il cumpara;
  • este posibil ca un computer second hand sa aiba o durata de viata mai scurta decat un computer nou;
  • in functie de pretul unui calculator SH, este posibil ca unele componente ale computerului folosit sa fie deja depasite – pretul foarte mic poate sa includa astfel de risc;
  • cu exceptia cazului in care se primeste garantie, clientii pot fi afectati de faptul ca un computer nu mai functioneaza la ceva timp dupa achizitie.

Cumpararea unui calculator SH poate fi o buna investitie daca se achizitioneaza un computer complet, deja configurat si destul de puternic, dintr-un magazin de profil.