De astazi, 1 noiembrie 2019, se reia campania EDUTECH, prin care alte scoli din Romania vor deveni hub-uri de imprimare 3D. Mai multe scoli din Romania vor fi dotate cu imprimante 3D, printr-un proiect pentru meseriasii viitorului sustinut de ECDL cu sprijinul Dedeman, alaturi de Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

Sub sloganul EDUTECH – Modeleaza viitorul. Printeaza-l 3D!, campania isi propune sa creeze noua generatie de specialisti in printare 3D, printr-un proiect pentru elevii si profesorii din Romania.

Anul acesta scolar, hub-urile de printare 3D se vor activa in:

Bucuresti la Colegiul National Grigore Moisil,

Galati la Liceul Teoretic Dunarea,

Iasi la Colegiul National Mihai Eminescu,

Suceava la Colegiul National Dragos Voda Campulung Moldovenesc si Colegiul National Stefan cel Mare – Suceava,

Hunedoara la Colegiul National Decebal – Deva,

Dolj la Colegiul National Fratii Buzesti – Craiova,

Sibiu la Colegiul National Gh. Lazar,

Maramures la Colegiul Economic Nicolae Titulescu – Baia Mare

Prahova la Colegiul National Mihai Viteazul – Ploiesti.

Toate aceste scoli vor fi dotate cu imprimante 3D. Profesori din fiecare scoala vor fi instruiti si certificati international in modelare si printare 3D, iar acestia vor fi capabili apoi sa isi instruiasca elevii pe acest domeniu.

Pe langa acestia, ECDL ROMANIA va instrui si certifica ECDL 3D Printing profesori si elevi de la Colegiul National Bilingv George Cosbuc – Bucuresti si Colegiul National Gheorghe Munteanu Murgoci – Braila.

In plus, EDUTECH ii provoaca pe elevi si profesori la o serie de concursuri, care vor premia cele mai inovative idei antreprenoriale dezvoltate de liceeni (Antreprenor 3D), cele mai inedite obiecte functionale realizate la imprimantele 3D (3D for Life) si cele mai bune idei de proiecte sau activitati care sa integreze imprimantele 3D in procesul de invatare (Teach for Future).

Printarea 3D este un domeniu revolutionar, care deja schimba lumea, dand nastere unor meserii inovative.

ECDL ROMANIA impreuna cu Dedeman, in parteneriat cu AOAR, sustin tinerii din Romania sa tina pasul cu tehnologia.

Pana acum, prin intermediul primelor doua editii EDUTECH, 20 de licee din Romania au fost activate deja ca hub-uri 3D Printing si peste 40 de profesori si mai mult de 400 de elevi au avut oportunitatea de a obtine gratuit certificarea internationala ECDL 3D Printing. Acestora li se vor alatura alte zeci de profesori si sute de elevi prin editia a treia a proiectului „Meseriasii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D”.

La initiativa ECDL ROMANIA, “Utilizarea tehnologiilor de modelare si imprimare 3D” a fost aprobata de Ministerul Educatiei ca disciplina optionala in liceu, incepand cu anul scolar 2019-2020. Totodata, cadrele didactice din invatamantul preuniversitar pot beneficia de noi credite profesionale transferabile daca acceseaza si se certifica pe modulul ECDL 3D Printing.

EDUTECH promoveaza proiectul “Meseriasii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” initiat de Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) cu sustinerea ECDL si Dedeman.