Un răsfăț zilnic pentru cei mai mulți, cafeaua este de departe o băutură la care e prea puțin probabil să renunțe cei care deja au dezvoltat un obicei din servirea ei. Aromată și ușor amăruie, aceasta este percepută de cei mai mulți ca o doză instantă de energie, cea care îi menține concentrați asupra sarcinilor de peste zi.

Pentru cei care nu suportă sau doresc să reducă din cantitatea de cofeină ingerată, alternativa cafelei clasice o constituie cea verde decofeinizată. Atât aceasta, cât și alternative de tipul cafelelor din orz, din cereale diverse sunt opțiuni valabile, al căror consum este încurajat și de specialiști.

Mai ales pentru că este un obicei de zi cu zi, înlocuirea cafelei obișnuite, prăjite, cu cea verde, vine cu o bogăție de beneficii pentru organism. Vezi aici cafea bio de calitate, recomandată de mulțimea de beneficii oferite.

Beneficii ale cafelei verzi

Susținători ai unei alimentații și implicit a unui stil de viață sănătos, specialiștii NaturaFresh recomandă cafeaua verde bio din mai multe motive:

    – Este un ajutor însemnat în lupta cu kilogramele în plus, respectiv în menținerea unei siluete plăcute;
    – Suprimă cu succes din apetitul resimțit peste zi;
    – Reduce considerabil nivelul colesterolului tău din sânge;
    – Ajută la întărirea sistemului imunitar;
    – Oferă pielii un nivel optim de hidratare prin substanțele conținute (acid linoleic și arahidonic);
    – Atenuează efectul radicalilor liberi asupra pielii și aspectului acesteia;
    – Pentru că nu sunt prăjite, boabele ajută la scăderea tensiunii arteriale;
    – Prezintă efecte pozitive asupra dispoziției generale;
    – Îmbunătățește memoria și concentrarea.

Pe lângă toate acestea, încurajează spre o astfel de schimbare și aroma gustoasă specifică cafelei bio verzi. Desigur că și alternativele acesteia, respectiv produsele decofeinizate sau din cereale, orz, de cicoare bio pot lua cu ușurință locul celei clasice oferă experiențe deosebite.

sursa: comunicat de presa