Bittnet Group distribuie acţionarilor dividende de 5,5 milioane lei sub formă de acţiuni

Acţionarii Bittnet Group (BNET), companie listată pe piaţa AeRO şi primul emitent IT listat la Bursa de Valori Bucureşti, vor primi, pentru al patrulea an consecutiv, dividende sub formă de acţiuni gratuite, acestea având o valoare de 5,52 milioane lei, a anunţat, luni, compania.

În cadrul procesului, compania va distribui profiturile acumulate în 2018, în valoare de 5,52 milioane lei, cu o rată de alocare de 1:1, ceea ce înseamnă că va fi acordată 1 acţiune gratuită pentru fiecare acţiune BNET deţinută de investitori. Pentru realizarea acestui proces au fost emise 55.233.205 acţiuni noi, cu valoare nominală de 0,1 lei pe acţiune, potrivit companiei.

”Încă de la listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în 2015, societatea a urmat un model brevetat, de a distribui acţionarilor profiturile acumulate sub formă de acţiuni gratuite. În total, de la listarea în aprilie 2015, Bittnet a reuşit să-şi majoreze capitalul social cu aproape 10 milioane de lei doar prin aceste operaţiuni”, se arată în comunicat.

Compania intenţionează să menţină aceeaşi politică de dividende şi pentru următorii ani.

“Credem că modelul pe care l-am urmat, de a distribui profiturile ca dividende sub formă de acţiuni gratuite, este o situaţie avantajoasă pentru toate părţile implicate. Pe de o parte, investitorii sunt bine recompensaţi pentru investiţia în Bittnet, iar pe de altă parte, compania obţine capital pentru a-şi continua planurile de dezvoltare. Ne propunem să păstrăm aceeaşi politică şi în următorii ani, inclusiv după transferul pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti de la sfârşitul acestui an”, a declarat directorul general al Bittnet Group, Mihai Logofătu.

De la începutul acestui an, acţiunile BNET au fost cele mai tranzacţionate acţiuni de pe piaţa AeRO a BVB, atât în ceea ce priveşte valoarea tranzacţionată, cât şi numărul de tranzacţii executate, acţiuni în valoare de aproximativ 28,5 milioane de lei şi-au schimbat acţionarii în aproximativ 8000 de tranzacţii.

Având în vedere preţul de închidere din data de 5 iulie, acţiunile Bittnet au reuşit să-şi mărească valoarea cu mai mult de 200% (calcule bazate pe preţul ajustat). De la listarea pe piaţa AeRO în aprilie 2015, capitalizarea bursieră a BNET a crescut de aproape treisprezece ori (1273%), potrivit companiei.

sursa news.ro