Trei studenți de la Școala de Business din Copenhaga au lansat „Hold”, o aplicație care încurajează tinerii să renunțe la telefonul mobil și îi recompensează pentru aceasta.

Prin utilizarea ei, elevii acumulează puncte pe care le pot schimba în bilete de cinema, popcorn sau cafea gratuită. Hold este populară în Norvegia, Danemarca și Suedia, cu mai mult de 120.000 de useri, și va fi lansată în Marea Britanie.

Folosind aplicația Hold, tinerii primesc 10 puncte pentru fiecare 20 de minute în care nu își folosesc telefonul mobil, între orele 07:00-23:00 în fiecare zi a săptămânii. Punctele pot fi schimbate în bunuri și servicii prin intermediul platformei marketplace, cu brand-uri precum Caffe Nero, cinematografele Vue sau Amazon.

Pentru a câștiga două cafele gratuite, elevii au nevoie de 300 de puncte, echivalentul a 10 ore petrecute în aplicația Hold. Pentru un popcorn gratuit la cinema, vor trebui să petreacă două ore în aplicație pentru a acumula de 60 de puncte.

De asemenea, studenții pot sa-și schimbe punctele pentru achiziționarea de cărți sau obiecte de papetărie ce vor fi donate școlilor prin intermediul UNICEF.

Un studiu realizat de London School of Economics a sugerat că elevii care nu și-au folosit smartphone-urile la școală au înregistrat o creștere cu 6,4% a performanțelor școlare.

Aplicația este gratuită, va fi lansată în 170 de universități din Marea Britanie și va fi disponibilă atât pe dispozitive Android cât și pe dispozitive iOS.

Sursa: Mediafax