Platforma de management educațional Adservio a fost implementată în 18 școli din Alba Iulia, iar peste 700 de profesori, 10.000 de elevi și 20.000 de părinți folosesc portalul în momentul de față, a declarat directorul general al companiei dezvoltatoare, Alexandru Holcicov.

„Pentru pachetul implementat în Alba Iulia, fiecare profesor a primit câte o tabletă conectată la internet 4G nelimitat. Acolo are contul, iar după ce se loghează totul este confidențial. Cadrul didactic își vede doar materiile lui, clasele la care predă și poate să pună note, absențe, să facă teme, să recomande cărți din bibliotecă elevilor, să facă teste”, a precizat Alexandru Holcicov.

De asemenea, elevii pot să colaboreze pe platformă, să facă teme, proiecte pe care să trimită direct către profesori, iar modul de utilizare este la îndemâna oricărui adolescent de pe orice device conectat la Internet.

„Părinții pot comunica mai ușor cu profesorii sau cu conducerea școlii, pot vedea tot ce se întâmplă în mod real cu copiii lor, lucru care din punctul nostru de vedere este o chestiune elementară. Într-o țară civilizată, un astfel de produs + serviciu este cât se poate de normal”, spune dezvoltatorul. În momentul de față, platforma funcționează în peste 120 de școli din România și în 3 din Republica Moldova.

„În 2008, când am început, eram prima companie din România și printre primele 3 la nivel global. Celelalte două din top companii erau la un nivel mai mic, adică implementaseră o astfel de platformă doar într-o școală. Una în Israel și alta în SUA. Noi am ajuns în momentul de față la o cifră de afaceri de 400.000 de euro pe an și sperăm ca anul acesta să o dublăm”, a adăugat Alex Holcicov.

Potrivit directorului Adservio, în cei 10 ani de activitate compania a dezvoltat mai multe idei, care i-au poziționat în primele trei platforme de management educațional din Europa în 2017.

Sursa: Mediafax