Programul TAIEX-REGIO Peer 2 Peer sprijina administratiile publice implicate in gestionarea Fondului European de Dezvoltare Regionala din Statele Membre sa faca schimb de experienta. Acest instrument de lucru este in mare masura orientat spre necesitatile administratiilor si ofera expertiza adecvata adaptata pentru a aborda problemele intr-un termen scurt. TAIEX-REGIO Peer 2 Peer a fost creat in 2015 in cooperare cu Directia Generala Politica Regionala si Urbana a CE.

Scopul instrumentului este de a ajuta administratiile din Statele Membre sa-si impartaseasca experienta mai usor in diferite domenii legate de managementul FEDR – Fondul European de Dezvoltare Regionala si a Fondului de Coeziune. TAIEX-REGIO PEER 2 PEER este implementat de DG pentru Vecinatate si Negocieri pentru Extindere.

Pentru viitoarea perioadă de programare financiară 2021-2027, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru este desemnată Autoritate de Management, cu rol major în gestionarea Programului Operațional Regional 2021-2027 la nivelul celor șase județe din regiune: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Pentru optimizarea procesului de tranziție a ADR Centru de la Organism Intermediar la Autoritate de Management, recent a avut loc o întâlnire online între experții Comisiei Europene și reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, în vederea stabilirii rolurilor și funcțiilor sale în perioada de programare 2021-2027. În cadrul reuniunii de lucru doamna Aline Humbert, director adjunct al Direcției Europa din cadrul Consiliului Regional al  regiunii franceze Bourgogne – Franche – Comté, a prezentat procesul de pregătire a viitorului Program Operațional Regional, pentru această regiune.

Viziunea POR 2021-2027 prevede ca Regiunea Centru să devină o regiune mai curată, atractivă pentru locuitorii săi și turiști, cu o economie competitivă bazată pe cunoaștere și inovare în care grija pentru mediu și utilizarea rațională și durabilă a resurselor să fie scopul fiecărui cetățean. Bugetul alocat pentru POR Centru 2021-2027 este de 1,39 miliarde euro, din care peste 1,18 miliarde euro sunt alocați din FEDR.