Guvernul a aprobat un proiect de lege foarte mult așteptat, în special de partea puternică a economiei, de economia privată. Acest proiect acordă dreptul companiilor din România, unele dintre cele unde statul este acționar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat, să fie capitalizate cu fonduri din sectorul privat.

Valorificarea acțiunilor nu reprezintă un scop în sine, ci un proces prin care transferul de proprietate trebuie să se regăsească în recapitalizare, modernizare, investiții, cu efecte pozitive în eficiența economică.

În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobat un proiect de lege foarte mult aşteptat, în special, de partea puternică a economiei, de economia privată, proiect de lege care, atunci când a apărut, a creat foarte multă rumoare şi neîncredere în România, proiect de lege care a fost aprobat de opoziţia de atunci, o lege care a fost aprobată atunci în Parlamentul României, proiectul de lege de acum abrogă acea lege care suspenda un lucru firesc pentru o economie de piaţă, dreptul companiilor din România, celor unde statul este acţionar majoritar, să acceseze fonduri din sectorul privat, să fie capitalizate cu fonduri din sectorul privat. Astăzi reparăm această nedreptate (…). Din primul moment am spus că vom abroga această lege în momentul în care vom prelua guvernarea şi astăzi în şedinţa de guvern a fost aprobat un proiect de lege care abrogă Legea 173 din 2020, privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de Guvern.