Fostul ministru al Mediului de Afaceri, Ilan Laufer, a anunţat că va lansa luna viitoare programul Smart Start USA, de 500 milioane dolari, pentru companiile cu capital românesc.

“Doresc să vă informez că bugetul alocat finanţărilor companiilor cu capital românesc, prin intermediul programului Smart Start USA, este de 500 milioane dolari. El va fi disponibil pentru companiile care vor aplica pentru program şi vor fi admise la finanţare de către partenerii de implementare”, a declarat Laufer.

În acest sens, programul urmăreşte să ofere susţinere pentru 10.000 de companii anual. Lansarea platformei de înscriere va avea loc la începutul lunii octombrie şi va fi urmată de o caravană de informare în peste 30 de oraşe din ţară.

“Am creat acest program pentru a simplifica pătrunderea companiilor româneşti pe pieţele internaţionale, iar una dintre priorităţile principale este piaţa Statelor Unite ale Americii, care reprezintă oportunităţi foarte mari pentru capitalul românesc”, a spus Laufer.

Programul are ca scop stabilirea de contacte directe între companiile şi întreprinzătorii din România şi SUA, fiind înfiinţată, pentru facilitarea rapidă a acestora, filiala CCIR la Miami”, arată într-un comunicat semnat de Harry Ilan Laufer, iniţiatorul şi coordonatorul programului.