Pe 5-6 aprilie, la Sala Palatului, a avut loc Angajatori de TOP Bucuresti. 130 dintre cele mai active si dinamice companii din Romania au fost prezente la editia din aceasta primavara oferind peste 6000 de joburi. Specificul acestei editii a fost in primul rand, diversitatea foarte mare a oportunitatilor de cariera. A crescut foarte mult domeniul ingineriei, alaturi de IT, vanzari si contabilitate atat ca numar de joburi deschise, dar si ca nivel de senioritate, fie ca discutam de profesionisti cu experienta sau persoane entry-level, studenti si masteranzi.
adtpost
Care sunt asteptarile angajatorilor dupa targul de cariera Angajatori de TOP?

Printre obiectivele companiilor au fost mentionate importanta a de a identifica candidatii potriviti pentru rolurile pe care le au deschise. Angajatorii sunt foarte atenti si la vizibilitatea companiei pe piata muncii, numarul si calitatea CV-urilor primite, precum si calitatea interactiunii cu candidatii prezenti la eveniment.

Organizat din 2006, editia cu numarul 26 Angajatori de TOP le-a propus candidatilor rolul de turisti in „Orasul joburilor”. Pentru 2 zile, evenimentul Angajatori de TOP s-a transformat in locatia pe care niciun candidat in cautarea unui loc de munca nu trebuia sa o rateze. Targul de joburi Angajatori de TOP le-a oferit candidatilor si angajatorilor cadrul potrivit pentru a interactiona, atat prin intermediul discutiilor de la stand, dar si prin workshop-urile si conferintele sustinute in cadrul evenimentului.

10 000 de vizitatori au fost prezenti in cadrul targului de cariera Angajatori de TOP Bucuresti. In urmatoarea perioada CV-urile lor vor fi analizate de specialistii in recrutare, iar daca se potrivesc cu cerintele joburilor, vor fi chemati la un prim interviu.

“Astazi, in ultima zi a evenimentului, am colectat mai mult de 500 CV-uri din toate zonele de activare in banca, HR, Juridic, IT, Customer Care. Urmatoarea etapa este de a selecta si repartiza profilurile pe departamente in vederea analizei complete. Mai apoi vom incepe interviurile tehnice + HR” – Iorga Alexandra, Responsabil Proiecte BRD – Groupe Societe Generale.

“Obiectivul nostru este sa ajungem la 2000 de angajati in perioada urmatoare in locatiile din Bucuresti si Iasi. Proiectele noastre se adreseaza atat celor de nivel entry cat si celor care au deja experienta profesionala” – Daniela Coman, Recruitment Lead Expleo Romania.

“Anul acesta urmeaza sa ne marim echipa, atat pe zona de productie, cat si in departamentele comerciale si de suport. Asa ca ii invitam pe cei care isi doresc o cariera intr-o companie farmaceutica de TOP sa stea cu ochii pe rubrica noastra de cariera de pe zentiva.ro sau pe hipo.ro” – Badea Maria, HR Manager Divizie Comerciala Zentiva.

“Genpact are roluri deschide in contabilitate, customer support, achizitii, desktop si server support. Momentan compania cauta vorbitori de limba franceza, germana, rusa, portugheza si alte limbi europene. Odata ajunsi in companie, noii angajati vor beneficia de o gama larga de training-uri si programe de invatare. Performanta oamenilor nostri este sustinuta de pachete salariale atractive si un mediu de lucru dinamic. In categoria beneficii se incadreaza si asigurarea de viata, asigurarea medicala, bonurile de masa si reduceri pentru o gama larga de servicii si produse” – Paula Fratila, Regional Marketing Manager Genpact.

In perioada 15 aprilie – 5 mai va avea loc o editie virtuala a evenimentului Angajatori de TOP editie virtuala

Cei care nu au ajuns la editia din Bucuresti si vor sa se angajeze, pot participa la editia virtuala a evenimentului. Evenimentul Angajatori de TOP continua cu o editie virtuala, pe www.hipo.ro, in perioada 15 aprilie – 5 mai. Participarea la Angajatori de TOP Virtual este gratuita si se desfasoara pe portalul de cariera, www.hipo.ro. Participantii trebuie sa isi creeze un cont sau sa-si actualizeze CV-ul, iar ulterior pot interactiona cu platforma evenimentului, vor putea vizita standurile online ale companiilor, pot vizualiza joburile disponibile si cerintele solicitate de angajatori, respectiv pot aplica la joburi si se pot inscrie la seminarii online (webinarii).

Sursa: comunicat de presa